IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Infineon си осигури капацитет за производство на микроконтролери при UMC

Тайванският производител United Microelectronics ще произвежда частите за германския концерн във фабриката си в Сингапур 

11:23 | 07.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

За да продължи да отговаря на нарастващото търсене на микроконтролери от автомобилната индустрия, Infineon Technologies ще ги произвежда в бъдеще и в завода на тайванския производител United Microelectronics (UMC) в Сингапур. В изявлението на германския производител на чипове се споменава за „многогодишно" споразумение за доставка с UMC за „умножаване на производствения капацитет" за автомобилни приложения.

Микроконтролерите се използват за управление на все повече функции в превозните средства, а търсенето им непрекъснато нараства. Infineon съобщава, че до края на 2023 г. очаква да продава почти един милион едночипови компютърни системи за автомобили на ден. 

1 млн. 
едночипови компютърни системи за автомобили на ден ще продава Infineon до края на годината 

„С това споразумение за стратегическо сътрудничество си осигуряваме допълнителен дългосрочен капацитет за обслужване на клиентите на Infineon на бързо развиващия се автомобилен пазар. В центъра на това партньорство е високонадеждно решение за вградена памет, което е подходящо за създаване на автомобилни приложения от следващо поколение, като същевременно отговаря на строгите изисквания за безопасност и сигурност на автомобилните системи. Радваме се, че UMC е наш стратегически партньор, който осигурява надеждни доставки на висококачествени микроконтролери за нашите клиенти", казва Рутгер Вийбург, главен оперативен директор на Infineon, цитиран в прессъобщението. 

Занапред двете компании ще задълбочат сътрудничеството си в областта на микроконтролерите, управлението на захранването и решенията за свързаност в автомобилната индустрия. 

„Развълнувани сме, че Infineon избра UMC за производство на своя автомобилен микроконтролер в нашата фабрика 12i в Сингапур, което е силно потвърждение на нашите производствени възможности и бизнес ангажимент. Това многогодишно споразумение за доставки допълнително укрепва дългогодишното ни партньорство с Infineon в различни пазарни сегменти в областта на автомобилостроенето, AIoT и 5G", казва Джейсън Уан, съпредседател на UMC.

По думите му от 2019 г. насам доставките на автомобилни продукти на UMC са се утроили и компанията очаква тази силна динамика да продължи, тъй като търсенето на автомобилни полупроводници се увеличава.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 07.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още