IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo ще ремонтира проблемните си контролери за Switch и след гаранцията

Компанията се задейства след като европейски потребителски групи се оплакаха от проблеми

08:20 | 05.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg
Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Японската гейминг компания Nintendo се съгласи да ремонтира безплатно след законовия гаранционен период конзолните си контролери, които не изпълняват команди, след като европейски потребителски групи отправиха оплаквания, съобщи Европейската комисия, цитирана от Ройтерс.

Nintendo се оказа в центъра на вниманието на ЕС, след като Европейската организация на потребителите (BEUC) и девет национални потребителски групи през 2021 г. се оплакаха на властите от конзолата Nintendo Switch, посочвайки, че контролерите ѝ отказват твърде бързо.

Този технически проблем, известен като „Joy-Con drift”, засяга какво конзолите Nintendo Switch, така и Nintendo Switch Lite.

Европейската комисия заяви, че сега японската компания се е съгласила да се заеме с проблема.

„Nintendo се съгласи да предложи и ясно посочи, че дефектните Joy-Con контролери ще бъдат поправяни безплатно в сервизните центове на Nintendo, независимо дали това е причинено от дефект или от амортизация, дори и гаранцията на производителя, дадена от Nintendo, е изтекла“, гласи официалното изявление на ЕК.

BEUC приветства новината, но все пак разкритикува решението като краткосрочно.

„Това е само краткосрочно решение, което ще позволи на потребителите да поправят дефектните си продукти безплатно. Въпреки това Nintendo все още може да продава конзолата с потенциалния проблем“, коментира заместник-генералният директор на BEUC Урсула Пахл.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:14 | 05.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още