IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo планира да увеличи производството на конзолата Switch

Устройството е към края на продуктовия си цикъл, но компанията иска да отговори на търсенето

12:39 | 20.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Nintendo планира да увеличи производството на шестгодишната си конзола Switch в следващата фискална година, след продажбата близо 21 млн. бройки от устройството в годината, завършваща през март, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса.

През ноември базираната в Киото компания понижи прогнозата за продажбите на конзолата си до 19 млн. бройки, а като причина за това изтъкна недостига на компоненти. Но сега е убедена, че може да направи повече, а търсенето остава силно, допълват източниците, пожелали да останат анонимни. Решението за увеличаване на производството е неочакван, предвид това, че конзолата е в края на своя цикъл на живот.

Nintendo е казала на своите доставчици и други партньори, че планира да произведе повече бройки от Switch през фискалната година, започваща през април, но все още не им е съобщила точната си цел, твърдят източниците. Тя може да свие плановете си по-късно през годината, ако търсенето е недостатъчно.

Очакванията на анализаторите са, че продажбите ще намалеят, но планът на Nintendo предполага, че търсенето ще се запази поне още една година. Конзолата, чиято начална цена е 199,99 долара, е възпрепятствана от повече проблеми с предлагането, отколкото от спад в търсенето, твърдят директори от компанията.

„Продажбите през последния празничен сезон не бяха толкова силни, дори при по-доброто предлагане“, коментира Кенджи Фукуяма, анализатор в UBS Securities. „Хората скоро ще започнат да спекулират за следващото поколение хардуер и вероятно ще се въздържат от покупки на старата система. Забавянето на продажбите на е неизбежно“.

Говорител на Nintendo отказва да коментира въпроса.

Продажбите на конзолата Switch бяха движени в миналото от пускането на ключови игри, като Animal Crossing: New Horizons по време на пандемията, а Nintendo е предвидила няколко заглавия от своите популярни франчайзи като Zelda, които ще дебютират през 2023 г.

Постигането на целта за продажбата на 19 млн. бройки за фискалната година и надхвърлянето ѝ през следващата ще доведе Switch до близо 150 млн. бройки за целия продуктов цикъл на устройството – нещо, което досега е надминавано единствено от PlayStation 2 на Sony Group.

Недостигът на полупроводници и компоненти доведе до свиване на индустрията за електроника в последните месеци, а директорите на Sony изразиха увереност, че конзолата PlayStation 5 ще се предлага много по-свободно през 2023 г. в сравнение с досега.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:39 | 20.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още