IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Умните очила на Ray-Ban и Meta се оказаха провал

Потребителите не ползват умното устройство редовно, но компаниите все пак мислят за негов наследник

19:22 | 04.08.23 г. 3
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Умните очила на Ray-Ban, които компанията пусна заедно с Meta Platforms преди близо две години, не успяха да спечелят сърцата на потребителите, много от които изглежда ги използват рядко, сочат вътрешни данни на технологичния гигант, цитирани от Wall Street Journal.

Под 10% от Ray-Ban Stories, купени от пускането на продукта през септември 2021 г., се ползват активно от потребителите, разкрива документ на компанията от февруари, разгледан от медията.

Meta е продала общо 300 хил. бройки от устройството до февруари, но компанията е имала само 27 хил. негови месечно активни потребители.

Устройството, което е важна част от хардуерната стратегия на Meta, позволява на потребителите да правят снимки и да слушат музика от дръжките на очилата, като са добавени и редица други функции.

Сред основните причини за слабото представяне на очилата сред потребителите са проблемите със свързаността, с част от хардуерните функции, включително живота на батерията, със звука и с гласовите команди, разкрива документът.

„Освен това трябва да разберем по-добре защо потребителите спират да ползват очилата, как да гарантираме, че насърчаваме ползването на нови функции и като цяло как да задържаме потребителите и те да са ангажирани“, гласи още текстът.

Говорител на Meta е отказал да коментира въпроса.

Въпреки слабото представяне Meta се надява да пусне второ поколение очила Ray-Ban Stories през есента (навреме за празничния сезон), или през следващата пролет, твърдят източници, запознати с въпроса.

Умните очила бяха разработени в партньорство с EssilorLuxottica, която прави и продава различни видове очила, включително притежава марки като Ray-Ban и Oakley. Говорител на EssilorLuxottica е отказал да коментира.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:22 | 04.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

3
rate up comment 8 rate down comment 9
cyclop
преди 8 месеца
До: Импeраторът Не, гувведдо, не притежавам подобна крретенска играчка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 10
Импeраторът
преди 8 месеца
До: cyclop от умният ти телефон ли пишеш този коментар, амеба007?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 9
cyclop
преди 8 месеца
Когато в търговското наименование на продукт присъства прилагателно "умно", гарантирано това е невероятно ттъпппп продукт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още