IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei подготвя 5G смартфон от среден клас?

Компанията може да пусне новото устройство през октомври или ноември

18:03 | 19.09.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Justin Chin/Bloomberg
Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Китайският технологичен гигант Huawei може да пусне 5G смартфон от среден клас още през октомври, пише местното издание IT Times. Това би бил пореден знак, че компанията е успяла да преодолее американските санкции, предава Ройтерс.

От 2019 г. Съединените щати ограничават достъпа на Huawei до инструменти за производство на чипове, които са от съществено значение за създаването на най-модерните модели смартфони. Компанията можеше да пусне само ограничен брой 5G модели, използвайки натрупаните по-рано запаси от чипове.  

Huawei може да пусне 5G версия на средния клас телефони nova през октомври или ноември, пише IT Times, позовавайки се на източници от веригата за доставки.

Технологичният гигант не е отговорил веднага на запитването за коментар пред IT Times, която е собственост на шанхайското звено на държавната China Telecom.

Миналия месец Huawei пусна смартфона Mate 60 Pro без много реклама и без да сподели по-рано, че се очаква подобна премиера. Компании за проучвания твърдят, че устройството работи с разработен от компанията 7-нанометров процесор и поддържа 5G свързаност. Това може да е пробив за усилията на Китай да изгради собствена екосистема за производство на чипове.

Последният модел nova на Huawei имаше 4G връзка и се продава за около 2400 юана (329 долара) на вътрешния пазар, докато Mate 60 Pro засега се предлага за около 6999 юана.

Очаква се компанията да разкрие повече подробности за Mate 60 Pro по време на събитие за премиерата на устройството следващата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:03 | 19.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
cyclop
преди 7 месеца
Точно на Хуявей всички продукти са от среден клас и надолу
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още