IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei пусна още по-мощен смартфон от серията Mate 60

Mate 60 Pro+ се появява само дни след като предходният модел разпали дискусии дали Китай не е успял да заобиколи санкциите на САЩ

09:43 | 08.09.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Китайският технологичен гигант Huawei Technologies добави нов висок клас модел към серията си Mate 60 в петък. Устройството носи името Mate 60 Pro+ и предварителните му продажби в континенталната част на Китай вече започнаха, пише Bloomberg.

Базираната в Шънджън фирма предлага подобрения смартфон, оборудван с възможност за сателитна комуникация чрез изпращане на съобщения и повече памет в сравнение с Mate 60 Pro. Потребителите могат да поръчат устройството онлайн при заплащането на 1000 юана (140 долара), а доставките се очаква да започнат на 9 октомври. Pro+ добавя 1 терабайт максимална памет за съхранение и 4GB повече RAM памет от Pro модела, който се продава за 6999 юана.

Цената на акциите на поддоставчиците на Huawei нарасна на китайските борси след появата на новото предложение в онлайн магазините.

Mate 60 Pro привлече международно внимание със своя произведен в Китай процесор и други компоненти – знак за напредъка на страната в развитието на собствените ѝ технологични възможности. Подобреният Pro+ също така работи с китайската система за сателитна комуникация Beidou, което е повод за национална гордост. Отдавна обект на американски търговски санкции, Huawei и нейния производител на чипове Semiconductor Manufacturing International Corp. изглежда са направили голяма крачка в подобряването производството на полупроводници в Китай, след като в последните смартфони на Huawei е ползвана 7-нанометрова технология за чипове.

Американското министерство на търговията, което стои зад повечето санкции, наложени на Huawei и SMIC, твърди, че разследва новата технология за чипове на Huawei. Министър Джина Раймондо беше на визита в Китай, когато Mate 60 Pro беше пуснат в продажба, без никакъв маркетинг от страна на Huawei. Pro+ се появи по подобен начин, без обичайната реклама и фанфари, които по принцип съпътстват пускането на флагман.

Новите устройства са повод за национална гордост, която потребителите изразяват в социалните мрежи, а местните медии пишат за напредъка на Huawei като за победа срещу санкциите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 08.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 28
nkavrakov1982
преди 7 месеца
Каквото и да пускат са на половината път от западните технологии,на Запад вече се готвят към масови 3 нанометрови чипове ,китайците скачат от радост че са направили 7 нанометра .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още