IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добри новини за световната икономика

Притесненията за Европа са свързани с недовършената работа около банковия и фискален съюз, коментира анализатор пред Bloomberg.

14:01 | 12.08.13 г.
Добри новини за световната икономика

Тенденциите в световната икономика се обръщат, коментира пред Bloomberg Television Тревър Грийтам от Fidelity Worldwide Investment.

„В момента Съединените щати се развиват много добре. Дори се ускоряват. Някои нови американски данни са изненадващо положителни. Европа също е неочаквано позитивна. Японската икономика не оправда очакванията, но на практика страната се връща към растеж“, отбелязва финансистът.

По думите на Грийтам основните притеснения по отношение на световната икономика са свързани с Европа и развиващите се пазари.

„В Европа основният проблем е недовършената работа около банковия и фискалния съюзи. Там работата се очаква да бъде подновена след изборите в Германия. За развиващите се пазари проблемът е в засилването на долара, а също така в слабостта в Китай“, коментира  Грийтам.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още