IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фабрика за 400 млн. евро ще произвежда Mercedes "made in China"

Ние никога няма да можем отново да живеем самостоятелен живот, заявиха от китайския партньор BAIC

10:28 | 19.11.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Популярната марка автомобили се радва за значителен ръст на търсенето в Китай. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Популярната марка автомобили се радва за значителен ръст на търсенето в Китай. Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен концерн Daimler ще скъса с традицията си за производство на двигатели само у дома чрез изграждането на оценяваната на 400 млн. евро фабрика в Пекин, която бе официално открита в понеделник.

Автомобилният гигант обяви намерението си да произвежда около 250 000 четири- и шест-цилиндрови двигатели годишно, които ще бъдат използвани в моделите на Mercedes-Benz, направени на място в Китай.

Главният изпълнителен директор на Daimler за Китай Хубертус Троска изрази увереността си, че компанията може да възвърне позагубените си в последните години позиции на фона на конкурентите BMW и Audi.

По думите му в момента Mercedes може да се похвали с ръст от между 8 и 9 процента на китайския пазар, пише Deutsche Welle. Троска добави, че инвестицията в завода за двигатели "демонстрира вярата на компанията в светлотo бъдеще нa Китай".

От 2006 г. Daimler си сътрудничи с китайския държавен производител на автомобили BAIC в съвместно производство на автомобили за вътрешния пазар. Само за миналата година около 100 000 автомобила от марката Mercedes са излезли от поточните линии в азиатската страна.

По-рано тази година Daimler придоби 12-процентов дял в BAIC, очаквайки все още одобрение за сделката от страна на местните власти. Германският производител обяви, че възнамерява да подпише споразумение за мащабно и дългосрочно стратегическо сътрудничество с китайския партньор.

"Ние никога няма да можем отново да живеем самостоятелен живот", заяви по повод сделката главният изпълнителен директор на BAIC Ху Хей по време на церемонията по откриването на завода за двигатели в китайската столица.

Повече за новите производствени мощности на Daimler в Китай може да научите от материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 3
misanthrope
преди 10 години
И как точно една луксозна марка, ще подобри позициите си, като почне да произвежда в Китай? Имам странното чувство, че легендата Даймлер в последното десетилетие и повече се управлява от отчаяни ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още