IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нетната печалба на Daimler скочи с 61% за третото тримесечие

Увеличението се дължи на ниските данъчни плащания, повишаването на ефективността и нарастващите продажби на Mercedes-Benz

10:58 | 24.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Изпълнителният директор нa Daimler Дитер Цетче. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Изпълнителният директор нa Daimler Дитер Цетче. Снимка: Ройтерс

През третото тримесечие на 2013 г. нетната печалба на автомобилния производител Daimler се покачи с 61% до 1,84 млрд. евро в сравнение с печалбата от 1,14 млрд. евро за същия период на 2012 г., пише Wall Street Journal.

Увеличението се дължи на ниските данъчни плащания, повишаването на ефективността и нарастващите продажби на автомобилите с марка Mercedes-Benz.

За третото тримесечие на 2013 г. данъчните плащания са намалели до 175 млн. евро от 450 млн. евро. Приходите скачат с 5,3% до 30,10 млрд. евро заради повечето продадени автомобили в САЩ и Китай.

Немският производител на коли и камиони за пръв път даде точна прогноза за печалбата на компанията за цялата година. Очакванията на Daimler са печалбата преди лихви и данъци да бъде около 7,5 млрд. евро, от които приблизително 4 млрд. евро би трябвало да дойдат от продажбите на Mercedes-Benz. От Daimler са оптимисти, че финансовите резултати за четвъртото тримесечие на 2013 г. ще задминат тези за същия период на 2012 г.

Резултатите могат да подкрепят усилията на Daimler да стопи разликата между приходите и печалбата на конкурентите си BMW, Volkswagen и Audi, които бият тези на Mercedes-Benz през последните няколко години. Изпълнителният директор Дитер Цетче обеща да върне компанията на първото място.

Вижте още за конкуренцията между някои от водещите производители във видеото на Bloomberg!


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още