IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes ще гони Audi и BMW с инвестиция за 2 млрд. евро в Китай

Daimler обяви план за достигане на производствен капацитет от 300 хил. коли годишно в азиатската държава

11:43 | 27.08.13 г.
Mercedes ще гони Audi и BMW с инвестиция за 2 млрд. евро в Китай

Германският производител на луксозни автомобили Mercedes-Benz Daimler обяви план да инвестира 2 млрд. евро в строежа на нов завод. Производствената мощност ще бъде най-голямата за компанията и ще е разположена в Китай, пише Bloomberg.

Целта на плана е да се противодейства на BMW и Audi, които държат по-голям пазарен дял от Daimler в сегмента на луксозните автомобили в азиатската държава.

Очакванията са заводът да е готов в началото на 2014 година. Чрез него германската компания се надява да удвои производствения си капацитет в страната до над 200 хил. автомобила на година. Според плана се предвиждат още инвестиции в завод за двигатели и други мощности за производство на авточасти.

Целта на Daimler е до 2015 година в Китай да бъдат произвеждани 300 хил. автомобила – тази цел бе достигната от Audi още през 2011 година, а през миналата това направи и BMW.

Какви са намеренията на Daimler и защо китайският пазар е важен – вижте коментара на Bloomberg! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още