IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Светът на уханието на Christian Dior

Успехът на Диор е свързан с големите имена от Холивуд и киното

13:56 | 25.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Светът на уханието на Christian Dior

В продължение на над десет дни през ноември Grand Palais в Париж бе домакин на голяма изложба, посветена на емблематичния парфюм на Christian Dior - Miss Dior. Създаден през 1947 г., първият аромат на Dior улавя отличителния стил на дизайнера и се превръща в източник на творческо вдъхновение за цялата компания. 

Проектирана от Натали Криние и курирана от Херв Макелоф, изложбата се провежда в Galerie Courbe, която специално за случая е обновена в емблематичните сиви и бели цветове на Dior. Стълбището на Avenue Montaigne 30, където е била представена първата колекция на Dior, е специално пресъздадено за събитието, както и няколко легендарни рокли на Dior, които бяха изложени на равни интервали от време през цялото изложение.

Първата част на изложбата е посветена на артисти, които са вдъхновили Диор, който е бил собственик на галерия и художествен визионер преди да влезе в света на модата. Включени са творби от личната колекция на дизайнера, като такива на Салвадор Дали, Хуан Миро и Алберто Джакомети, както и рядко срещани ръкописни бележки и снимки.

Втората част на изложбата показва творбите на 15 съвременни художници, поканени да дадат своя собствен поглед върху духа на Miss Dior. За да създадат свои произведения, артистите са черпили вдъхновение от някои от най-емблематичните символи, свързани с парфюма - розата, оригиналната амфора с форма на бутилката, носа около гърлото на бутилката и изисканата Натали Портман, сегашното лице на Miss Dior.

Повече по темата научете от разговора на Bloomberg с Фредерик Бурдьолие, директор бранд Dior. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още