IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackBerry: Все още сме живи

Новият шеф на компанията Джон Чен заяви, че тя вече не се продава и че е готова да остане на пазара

10:35 | 03.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
BlackBerry: Все още сме живи

Новият шеф на BlackBerry Джон Чен заяви в понеделник, че закъсалият производител на смартфони е все още "жив", пише BBC.

В писмо до клиентите си той посочи, че табелката "продава се", която бе окачена на компанията, вече е свалена и канадският производител е "готов да остане на пазара".

Чен също така поиска от клиентите да останат търпеливи, тъй като в момента компанията извършва структурни корекции, които може да отнемат известно време.

BlackBerry, която за кратко бе обявена за продажба през лятото, наскоро обяви масови съкращения на фона на пропадащите продажби.

На 4 ноември компанията заяви, че ще получи "стратегическа инвестиция" в размер на 1 млрд. долара от страна на институционалните си инвеститори.

От назначаването му като временен шеф Джон Чен изпрати няколко отворени писма към клиентите на BlackBerry, настоявайки, че компанията "все още е в бизнеса".

"Ще запазя линията на комуникация отворена, тъй като се развиваме динамично през този преходен период", заяви Чен.

Акциите на производителя на смартфони се сринаха с 16% след публикуването на новината. По този начин общият спад на пазарната капитализация на дружество достига 45% на годишна база.

Повече за BlackBerry и други корпоративни новини може да видите в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още