IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добрите очаквания за бъдещето продължават да стимулират акциите на EADS

Ще продължим да се съсредоточаваме върху подобряване на нашата рентабилност, приходите ни и наличните ни средства, обявиха от компанията

15:25 | 13.12.13 г.
Добрите очаквания за бъдещето продължават да стимулират акциите на EADS

Европейския авиационен и отбранителен консорциум (EADS) няма да разпределя ресурси към области, където развитието е трудно достъпно. Това заяви главният маркетингов директор на компанията Маруан Лахуд пред инвеститори, което изсреля нагоре книжата на дружеството, пише технологичният портал iNVEZZ.

Цената на една акция на EADS затвори на равнище от 53,52 евро, в близост до постигнатия през ноември рекорд от 54,50 евро. Книжата напредват с почти 80 на сто през тази година, като капитализацията на дружеството достигна 41,6 млрд. евро.

По време на речта си пред инвеститорите и партньорите в Лондон Лахуд заяви, че групата ще се стреми към растеж и консолидация на позициите.

Ден по-рано главният изпълнителен директор Том Ендерс представи бизнеса плана за следващата година, според който се очаква повишаване на дивидентите до около 40 на сто от нетния приход.

"Ще продължим да се съсредоточаваме върху подобряване на нашата рентабилност, приходите ни и наличните ни средства", посочи Ендерс.

Част от мащабния план на EADS е и намаляването на разходите, в това число и съкращаване на работната сила с 5 800 служители.

"Трябва да действаме сега, не можем да работим на празни обороти. Бездействието би било безотговорно и ще доведе до много по-тежка ситуация за нашите служители и компанията след няколко години", заяви Том Ендерс.

1 300 от планираните за съкращение позиции са с временна заетост, а останалите 4 500 – с пълно работно време. Очаква се реформата да засегне предприятията на компанията в Германия, Франция, Испания и Англия.

Повече за EADS в материалите на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още