IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Royal Bank of Scotland отчете загуба от 8 млрд. паунда за 2013 г.

Грешките от миналото ни струваха много скъпо, заяви главният изпълнителен директор на банката

17:05 | 28.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Royal Bank of Scotland отчете загуба от 8 млрд. паунда за 2013 г.

Royal Bank of Scotland (RBS) oтчете загуба от 8 млрд. паунда за финансовата 2013 г., пише WBP Online. Институцията призна, че върху лошия ѝ резултат са натежали 3,1 млрд. паунда, отделени за уреждане на съдебни спорове, датиращи отпреди финансовата криза.

Извънредното изявление на RBS разкри, че банката планира да предприеме набор от мерки за ограничаване на загубите си, в това число и създаването на вътрешна "лоша" банка.

Неочаквано слабият резултат провокира разпродажби на търгуваните в Ню Йорк книжа на компанията, които поевтиняха с 2,21% към края на търговията в понеделник. Експертите прогнозират нов спад на цената на акциите по време на сесията във вторник.

За да демонстрира солидарност с проблемите на компанията, главният изпълнителен директор Рос Макюън реши да се откаже от бонуса си за 2013 г. Примерът му последваха и други осем членове на Изпълнителния съвет на банката.

По думите на Макюън "нашите грешки от миналото ни струваха много скъпо". Очаква се ръководителят да отхвърли също така и бонуса си за текущата 2014 г.

Шефът на RBS потвърди също така, че мерките за преструктуриране на банката са били прегледани от британските финансови власти.

"Те са добре запознати с ходовете, които правим. Няма нищо изненадващо за тях", посочи Макюън.

Повече за RBS може да видите в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:14 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още