IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крисчън Келър: В икономически смисъл Русия просто се прецака сама

Barclays очаква растежът на руската икономика да се забави чувствително под 1,5% през 2014

15:30 | 09.03.14 г. 45
<p>
	Руският президент Владимир Путин.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Руският президент Владимир Путин. Снимка: Ройтерс

„Русия се приема за обсадена крепост. Западът - за прогнил и слаб и все пак толкова могъщ, че може да бъде обвиняван за всичко. Русия има неизмерим потенциал, но той не може да бъде реализиран заради липсата на самочувствие“, пише Дейвид Брукс в коментар за Ню Йорк Таймс, хвърляйки светлина върху руския имперски мироглед от епохата на Петър Велики до философа националист Иван Илин през 20-ти век.

„За западните политици това означава, че може би си нямаме работа с 'нормален' режим, който може да бъде манипулиран чрез икономическия и дипломатически еквивалент на пръчката и моркова. Заплахите, че ще изхвърлим Русия от Г-8 или че ще замразим активите им може би са безполезни, тъй като руският режим обитава съвсем различно измерение“, предупреждава Брукс.

Междувременно Крисчън Келър, който е директор за развиващите се пазари на Barclays, коментира пред Bloomberg, че руската икономика е започнала да се забавя дори преди събитията в Украйна, като данните са били особено разочароващи, що се отнася до инвестициите и инвестиционния климат.

„Инвестициите са болно място за Русия. Частни инвестиции просто няма, всъщност наблюдаваме задълбочаващ се отлив на капитали от няколко години. Очакваме растежът да се забави още повече. Централната им банка все още вярва, че той ще е в границите 1,5% - 2%, но според нас ще е доста по-нисък. При това, преди няколко месеца все още се надявахме, че Русия може да постигне растеж от 2,5% през тази година. Сега обаче, що се отнася до икономиката, Русия просто се прецака сама“, коментира Келър.

Повече по темата може да научите от материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

15
rate up comment 5 rate down comment 4
kalendar
преди 10 години
Правиш огромна грешка, като обясняваш точно тук, че не всичко е пари. Няма да те разберат. И че някои нации не искат да са най-богати, а да са най-влиятелни, което не е едно и също. Парите и властта имат общо, но не се покриват на 100%.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 10 години
..."ако Барак е бил командир на танкЪТ .... кой е бил на "***" ?"Според мен - Барозу! Или поне ми звучи някак си концептуално - и двамата имат тъмно комунистическо минало, а на Барозу и *** са му близки... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 3
iivanoff
преди 10 години
Грешен алгоритъм: "Аз първо си избирам авторитети (внимателно), после си избирам тези измежду техните и така си сформирам уж моята гледна точка. " - всички авторитети са цензурурани!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 4 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 10 години
Хахаха...! Всичко е субективно, приятел! Напоследък започнах да преоценявам някои стари мои знания за квантовата механика и ме полазиха мравки по гръбнака! Ми то кво излиза? Че не мога да съм сигурен в това, което виждам верно ли е или не, демек - тоз инструмент на една педя под пъпа ми има ли го изобщо и материя ли е или вълна, а ти искаш такива *** като мен да имат такъв обективен поглед! Аз първо си избирам авторитети (внимателно), после си избирам тези измежду техните и така си сформирам уж моята гледна точка. Така новата теза хем е моя, хем не е - като "Котката на Шрьодингер"... хахаха! Винаги мога да се измъкна, като посоча съгрешилия източник, но и мога да си запиша голяма червена точка, нали?! хахаха... ;) ;) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 3
Людени
преди 10 години
Няма ли някое "стратегическо" изказване от някой който е БОЯДИСВАЛ танкЪТ с който е воювал Барак .... а защо само стратегическо .... трябва да е доктринално !И малко хумор : ако Барак е бил командир на танкЪТ .... кой е бил на "***" ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 5 rate down comment 9
iivanoff
преди 10 години
понеже "не е за всеки мозък", аз доверително-подобаващо ще пренебрегна и като анти-субективист, субективното усещане, че и двамата с водещия винаги изглеждат пияни!Обаче, думичката "бывший", пред определението "глава израильской спецслужбы", нали не предполагаш, че има различна функция от необходимата да вкарва в по-наивните зададеното инфо по-лесно?"бывший" - НЕТ !! :)))))))))))))))))))))))))))))))) - по принцип, трябва да има контра манипулации и за по-умните! Но попивайки я (дадената манипулация), предимството на "по-умните" изчезва!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 10 години
И някой да не си помисли, че клиповете са от "путиновите, рубладжийски телевизии"! Това е предаване на израелска телевизия за евреите, живещи в Русия и се предполага, че се финансира от заинтересовани организации - може да се предположи какви! Предполагам и че никой от мислещите зрители няма да се учуди на прекрасния руски език на разговарящите! Сред "богоизбрания народ" рускоговорящите са на особена почит! хехе...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 10 години
Вие нещо май не можете да разберете в цялата работа! Това тук не е игра на счетоводители и трейдърчета! В Украйна се решава въпросът ще я има или не Русия в този вид, в който повечето руснаци я искат - могъща и независима държава, която казва, а не й казват кое как е! Те за това се борят, а на война, като на война - без жертви не може! Въпросът е кой как ги е сметнал преди войната, защото по това се познава кой е добър стратег.Аз уважавам всякакви умни мнения, чета всякакви източници и се въздържам от крайни дефиниции, защото ги считам за тъпашки!На някого прави ли впечатление какво мълчание кънти откъм Израел тези дни? В тази връзка, ето напр. какво мисли един човек, който никой не може да нарече "русофил" - Яков Кедми, офицер от армията, воювал в един танк с Ехуд Барак, после шеф на една от тайните израелски разузнавателни служби:http://***.youtube.com/watch?v=lShxKVxSSOchttp://***.youtube.com/watch?v=KswxumWhe2sМного интересни разсъждения, ама не са всеки мозък... хехе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 2
data
преди 10 години
Мави , Русия спечели или загуби от спирането на руските доставки през 2009 ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 11
Mavi Goz
преди 10 години
Аз пък си мисля, че най-*** нещо е да подценяваш един противник и да го мериш със своя аршин!Ще видим кой се е прецакал! За сега единственото, което се вижда е, че руснаците правят стъпка след стъпка, които поне на мен НЕ ми изглеждат спонтанни и хаотични, а от запад се чува само вой и люти закани, но на мен даже ми намирисва на паника и обърканост. Не ме напуска чувството, че цялата партия отдавна е проиграна някъде и Путин само е изглеждал погълнат от олимпиадата... хехе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още