IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Иван Велков: София се развива твърде бавно

С малко повече кураж центърът на града може да стане място за пример, коментира общинарят

12:21 | 20.08.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българската столица все още се развива твърде бавно. Тази теза застъпи Иван Велков, общински съветник, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

„Една съвременна столица с претенции да се развива би трябвало да се занимава не със злободневни казуси, а да се решават въпроси как ще изглежда София след 10 или 20 години и как да се състезаваме с Брюксел или Страсбург за интереса на европейските институции, ако искаме да сме част от тази обединена Европа, свободна за движение и капитали", заяви Велков.

При наличието на даденостите, които София има, е въпрос на "малко повече кураж", да  направим центъра на града място за пример, каза още съветникът. По думите му новият главен архитект на града арх. Здравко Здравков е от новата генерация архитекти с най- смелите и категорични предложения за реформи в програмата си.

„Ако успеем да качим София обратно в класацията за качество на живот в рейтинга на международни агенции с обективни критерии, тогава ще имаме основание да твърдим, че сме постигнали нещо.  Проблемът на София е един единствен - скоростта, с която решаваме проблемите“, поясни още Иван Велков.

"София няма само един, два или три градоустройствени проблема. Проблемите са комплексни, защото в много случаи се движим със закъснение след събитията, а не ги предвиждаме или моделираме. Решават се въпроси, които от немай къде задължително трябва да бъдат решени", заяви преди няколко седмици в интервю за Investor.bg Велков

Как може да се промени начинът, по който изглежда и функционира центърът на София? Велков коментира и актуалното състояние на имотния пазар в България.  Вижте повече в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 3
misanthrope
преди 7 години
И тоя неподстриган, небръснат и некъпан peтaрд ли е общински съветник?О Боже!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още