IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще станат ли Белоградчишките скали следващата Кападокия?

Все повече туристите търсят изживяване, а не просто стандартните услуги като настаняване и храна, посочи Евтим Стефанов, собственик на приключенски център "Белоградчик"

19:29 | 09.11.22 г.

Веднъж в годината – около 22 септември, Белоградчик се превръща в Кападокия. Тази година за втори път организирахме балонената фиеста и успяхме да съберем 15 балона, които летяха заедно и това бе най-сериозното събитие, което проведохме. Балоните бяха от цяла Европа – Франция, Белгия, Полша, както и от съседни държави, разказа в предаването „Бизнес старт” на Bloomberg TV Bulgaria Евтим Стефанов, собственик на приключенски център "Белоградчик".

„Получи се страхотен празник, пристигнаха над 500 души за полети или за другите приключения, които се предлагаха. За догодина отново планираме да организираме фиеста от 21 до 24 септември”, съобщи той.

Стефанов потвърди, че хората са жадни за приключения и всяка година този тип туризъм набира скорост в Белоградчик. „Градът привлича като магнит, защото тук могат да се правят много неща и едновременно с това човек да се възхищава и да опознава скалите. Така освен крепост, пещери, вино, конна езда, АТВ, джипове, сафари, електрически колела, тук може само да се разхождаш около скалите и да ги откриваш“, разказа собственикът на приключенски център "Белоградчик".

Той напомни, че в Белоградчик се организират и други събития – оперни спектакли, концерти, състезания с велосипеди и планинско бягане, които привличат хора с различни интереси. Според него мястото е с потенциал, който не е разработен.

„Белоградчик се налага в последните години като дестинация за алтернативен туризъм. От пролетта до октомври и част от ноември са много силни месеци и често хората не могат да си намерят място за настаняване“, каза още Стефанов.

По думите му изживяването е най-хубавото нещо, което човек може да си позволи. „Все повече туристите търсят изживяване, а не просто стандартните услуги като настаняване и храна“, отбеляза той.

Какви са предизвикателствата пред развитието на бизнеса с полети с балон и скъпа ли е инвестицията в балони и поддръжката им? Към кои дестинации може да се ориентира приключенският туризъм? Склонни ли сме да плащаме повече за екстремни преживявания? Може ли държавата да съдейства на алтернативния туризъм?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт” може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:29 | 09.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още