IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 млн. лв. повече ще плати община Варна за чистота догодина

Така местната администрация планира да реши проблема с препълнените кофи по улиците

15:48 | 10.12.14 г.
3 млн. лв. повече ще плати община Варна за чистота догодина

3 млн. лв. повече ще плати Варна за чистота през 2015 г., според  проектобюджета на общината. Така средствата за тази дейност стават общо 26 млн. лв., които трябва да бъдат събрани от такса "смет". По този начин ще се реши проблемът с препълнените кофи по варненските улици, смятат от местната администрация.

Сметоизвозването поскъпва с 1 млн. лева – при 7,7 млн. лв. за целта през 2014 г. за 2015 г. са заложени 8,7 млн. лв., съобщи агенция „Черно море“. От тези средства с 30 хил. лв. ще бъдат купени нови кофи и контейнери. 25 хил. лева пък са заделени за нов софтуер на GPS система за контрол на дейностите по сметоизвозване, машинно миене и метене на територията на община Варна.

Чрез системата всеки варненец ще може да следи графика за изпразване на кофите пред дома му, за метене и миене на улицата, както и да контролира отчетеното и изпълнението.

Увеличена е и сумата, която общината ще плати на завода за преработка на отпадъци — 8,8 млн. лв. При 7,9 млн. лв. тази година.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още