IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Във Варна бъдещи лекари ще изучават източна медицина

Очаква се академичният център в медицинския университет да получи акредитация до началото на новата учебна година

13:40 | 18.05.15 г.
Във Варна бъдещи лекари ще изучават източна медицина

Студентите от Медицински университет - Варна вече ще имат възможност да изучават източна медицина. Обучението ще се провежда в първия по рода си академичен център в страната. Това каза днес при откриването на новото звено ректорът на висшето учебно заведение проф. Красимир Иванов, предаде БТА.

Той посочи, че в България има много хора, които практикуват източна медицина, но не е ясно дали услугите им са достатъчно качествени. Иванов допълни, че очаква университетският център да получи акредитация най-късно до началото на новата учебна година. По думите му в него ще се обучават студенти от пети курс.

В новия център ще работят двама лекари, специализирали в Русия, четирима асистенти и кинезитерапевти, допълни неговият ръководител проф. Негрин Негрев. Според него с методите на източната медицина могат да бъдат лекувани различни заболявания - плексуси, мигрена, хроничен бронхит, затлъстяване, язва, сексуални разстройства.

Освен традиционен китайски масаж, фито- и хомеотерапия, в центъра ще се прилага и чжен-цзю терапия - древен метод на лечение, който включва акупунктура и нагряване. В академичното звено ще се работи и със су-джок терапията, въведена от южнокорейски лекар, при която акупунктурата се извършва със специални малки игли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още