IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Недостиг на спасители по плажовете и тази година

През юли и август концесионерите са задължени да обезопасят на сто процента ивиците

11:04 | 03.06.15 г.
Недостиг на спасители по плажовете и тази година

Очертава се недостиг на спасители по плажовете на Черноморието и тази година. Директорът на водноспасителната служба на Българския червен кръст Антон Налбантов предупреди, че такъв недостиг ще има особено през юли и август, съобщи БНР. 

По думите му през юни спасителите ще са достатъчно. „Поне засега, в началото на месец юни, нямаме информация и сигнали за недостиг на водни спасители, тъй като от две години, една промяна в наредбата за водноспасителна дейност дава възможност на концесионерите да разкриват поетапно водноспасителните постове”, обясни Налбантов.

През месец юли и август обаче има вероятност за недостиг на спасители, тъй като тогава, съгласно Наредбата за водноспасителна дейност, стопаните са задължени да обезопасят на сто процента плажовете, които стопанисват с водноспасителни постове.

„Наистина има такава вероятност и опасност, някои от плажовете да останат необезопасени на сто процента с водни спасители”, каза той.

Случаите на удавяния през миналата година са 129. Осемдесет процента от тях са се случили на неохраняеми водни басейни. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още