IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бургас осигури жилища на експертите на ИАРА от София

В морския град бе открита новата сграда на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури

15:03 | 18.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Пресцентър на МЗХ</em></p>

Снимка: Пресцентър на МЗХ

С решение на Общинския съвет в Бургас са осигурени служебни жилища на всички експерти от София, които ще работят в в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в черноморския град.

За преместването на ИАРА в Бургас институциите и министерствата работиха от 2012 г., припомни днес при откриването на новата сграда на агенцията кметът Димитър Николов, цитиран от БТА.

Той посочи още, че Бургас е град с големи традиции в риболова и повечето предприятия на рибопреработвателната промишленост се намират в Бургаския регион.

Новата сграда на ИАРА в Бургас бе открита днес от премиера Бойко Борисов, министъра на земеделието и храните Десислава Танева, изпълнителния директор на ИАРА Янчо Янев и кмета на Бургас Димитър Николов. Сградата е срещу административния корпус на пристанище "Бургас".

Танева коментира, че в област Бургас са регистрирани най-много пристанища, както и над 50% от общия брой риболовни кораби за страната.

Тя каза още, че в Министерството на земеделието и храните остава дирекцията, която ще е управляващ орган на новата Оперативна програма „Морско дело и рибарство“, съгласно указанията на Европейската комисия и одобрението на браншовите организации, посочват от пресцентъра на МЗХ.

По време на посещението си в Бургас Танева присъства и на откриването на рибарското пристанище „Сарафово“. Пристанището е реконструирано и модернизирано по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ 2007-2013 г. на стойност над 9,26 млн. лв.

Новото пристанище е разположено на площ от 16 417 кв.м и включва обслужваща сграда с покрито тържище. Пристанището има капацитет от 104 места за плавателни съдове до 8 метра и 6 места за кораби до 20 метра.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още