IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тази година трябва да приключи проектирането на Интермодален терминал – Варна

Засега не е ясно как ще бъде финансирано строителството

15:38 | 18.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: община Варна</em></p>

Снимка: община Варна

През тази година приключва проектирането на Интермодален терминал - Варна, коментира пред агенция „Черно море“ генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура” (ДППИ) Ангел Забуртов.

От думите му става ясно, че засега няма предвидени средства за строителството. Той разяснява единствено, че според българското законодателство парите може да дойдат от предоставяне на концесия,  от държавния бюджет или да се комбинират първите два начина. 

Също така по думите му е възможно части от мащабния проект да бъдат финансирани от оперативните програми транспорт или регионално развитие.

ДППИ трябва да приключи няколко останали от предходни години проекти – освен този за терминала, също и възстановяването на морската естакада в Шабла. 

Новата инвестиционна програма на предприятието е съизмерима с миналогодишната. Новите обекти в нея са: втори етап от ремонта на вълнолома във Варна и нов захранващ водопровод на Фериботен комплекс – Варна.

Там ще започне и ремонт на подемно-преходен мост 2, на жп подходите и прелеза. Започва и вторият етап от ремонта на настилките на терминал „Варна Запад”.

Освен това предстои реконструкция на бившия Дом на транспортните работници, казва Забуртов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още