IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проливни дъждове нанесоха щети в областите Варна и Бургас

Наводнени са къщи, унищожена е земеделска продукция

12:45 | 17.05.16 г.
<p>
	След наводнението в село Константиново. <em>Снимка: БТА</em></p>

След наводнението в село Константиново. Снимка: БТА

Варненското село Константиново бе блокирано от проливни дъждове снощи, съобщи БНР.

Трудно подвижна жена е била изнесена на ръце от наводнения й от дъжда дом. 10 са наводнените къщи, каза Марияна Полихронова - кмет на селото. Центърът е блокиран от наноси и кал.

В Константиново има три дерета, като едното е основно, в него се вливат води от три села. Именно то е било почистено след бедствието в Аспарухово през 2014 година, но сега върви нова процедура и кметът се надява отново да бъде почистено.

Тя каза, че очаква да бъде оказана помощ с техника, с багери и с водоноски, за да се почисти централната част и да се отвори. 

Във Варна някои от централните булеварди са засипани също с наноси и кал, има и паднали клони. Бяха наводнени подлези, множество обществени сгради, две болници – Акушеро-гинекологичната и Спешният център в болницата "Света Анна", но днес вече обстановката се нормализира.

Над 40 са наводнените къщи след снощния порой в Карнобат. Падналата градушка е унищожила десетки декари земеделска продукция.

60 литра на квадрартен метър за 40 мин. са наводнили улиците на Карнобат снощи. Канализацията не е успяла да поеме количеството вода. Над 40 къщи в ниската част на града са наводнени, унищожена е и земеделска продукция каза пред БНР кметът на общината Георги Димитров.

Има унищожени овощни градини и есенници. В момента застрахователите оценяват щетите по земеделската продукция. В момента се изчистват наносите от чакъл и пясък по улиците на града.

След това ще започне възстановяването на разрушената асфалтова настилка първо по главния път Бургас-София в района на Карнобат, а след това и по вътрешните улици в града, каза още Георги Димитров.

В близките дни се очаква оценката на щетите в Карнобат и във варненското село Константиново.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още