IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обявяват през септември новите процедури за концесиите на плажовете

Най-късно през януари догодина ще бъдат стартирани всички процедури за ивиците

12:43 | 11.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През септември Министерството на туризма ще обяви новите процедури за концесиите на плажовете. За 10 плажа е стартирана предварителната подготовка за концесиите, предстои това да стане за още 40, обясни във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, съобщава БНР.

До края на август министърът ще се срещне с концесионерите на плажовете и с представителите на туристическия бранш по Северното и Южното Черноморие, за да получи техните предложения относно новата методика за минималното концесионно възнаграждение. 

Най-късно през януари следващата година ще бъдат стартирани всички процедури за плажовете, посочи Ангелкова.

Цените за чадъри и шезлонги по черноморските плажове ще намалеят драстично през следващата година, прогнозира миналия месец министърът на туризма Николина Ангелкова и се мотивира с приетата вече от правителството нова методика за определяне на минималното концесионно възнаграждение. Новите процедури за концесии на плажове, които ведомството ще обяви до края на годината, ще се правят по тази методика, където задължително се залага 40% тежест за минимална цена за чадър и шезлонг.

Предвижда се и въвеждането на базова цена за чадъри и шезлонги, която ще зависи от местоположението на плажа. Ако ивицата се намира на територия с население под 10 хил. души, цената ще е 2 лева, ако е на територия с население над 10 хил. души - 3 лева, а в национален курорт - 4 лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още