IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръгват проверки на заведения и таксиметрови фирми в "Слънчев бряг"

Ще се инспектират сключени трудови договори, плащането на осигуровки, наличие на разрешителни за работа

16:26 | 12.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Полицията съвместно с други отговорни институции проверяват увеселителните заведения, дискотеките и таксиметровите фирми в "Слънчев бряг". Акцията е започнала вчера, съобщават от пресцентъра на МВР.

От там посочват, че проверките са регулярни, а целта им е да гарантират спокойствието и сигурността на почиващите в най-големия курортен комплекс преди началото на активния летен сезон.

Обект на внимание ще са сключените трудови договори, длъжностите, на които се назначава персоналът, плащането на осигуровки, наличие на разрешителни за работа (за таксиметровите автомобили) и други.

В инспекциите се включавт и представители на различни институции (ТД НАП, РИОКОЗ, РДНСК, Инспекция по труда, Бургаски митници, Комисия за защита на потребителите и други).

Във връзка с това на 22 май е организирана среща между представители на споменатите институции, полицията и кметовете на крайморските общини. Темата е междуинституционалното сътрудничество в предстоящата лятна кампания на НАП за контрол и спазване на законодателството.

Проверките ще продължат и в бъдеще.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още