IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през 2016 г.

Бисер Манолов, трейдърът Лекс ван Дам, банкерът Дончо Донев и Виктор Манев от Impetus Capital ще дават прогнози под ръководството на Манус Крани от Bloomberg

10:32 | 19.11.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Представянето на&nbsp;Манус Крани преди две години. <em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Представянето на Манус Крани преди две години. Снимка: Investor.bg

Само седмица остава до четвъртия INVESTOR Finance Forum на 27 ноември в София. Един от акцентите на форума ще е дискусионен панел с Bloomberg TV под името „Инвестицията като начин на живот“ с модератор редактора за Европа в Bloomberg Television Манус Крани.

Манус е редактор „Европейски пазари“ в Bloomberg, като коментира всеобхватни теми, като акции на международни компании, съкровищни бонове, стоки, форекс търговия и бизнес новини от целия свят. Той беше гост на форума през 2013 г. и високата оценка за участието му във форума бе причина да го поканим отново.

Манус ще води дискусията с инвеститорите, които ще споделят своите наблюдения за важните глобални събития за инвестиционните решения, най-използваните инструменти, риска в инвестирането и поведението на инвеститорите, както и тенденциите в най-динамично развиващия се сектор на глобалните технологични компании.

В дискусията участие ще вземат също финансовият експерт Бисер Манолов, който по време на форума през 2014 г. сподели точни и конкретни прогнози за пазарите, специалният гост от Лондон и известен финансов експерт и трейдър Лекс ван Дам, Дончо Донев, началник управление „Капиталови пазари“ в Пощенска банка, както и Виктор Манев, партньор в Impetus Capital. 

Преди година Бисер Манолов предвиди, че способността на развитите икономики да управляват дълговете си, секуларната стагнация и размерът на балансите на водещите световни централни банки ще са водещите събития за инвестиционните и финансовите пазари през 2015 г. Манолов също така предвиди анемичния растеж на еврозоната и като цяло на Европа през изминаващата вече година.

Преди две години при предишното си участие във форума Манус Крани, който започва кариерата си в бутиков инвестиционен фонд за заможни инвеститори, след което продължава като брокер в намиращата се в Лондон First Chicago Bank, постави акцент на развиващите се пазари, като ги определи като "много важни" за световната икономика. „Китайският юан расте, ставайки част от десетте най-търгувани валути. От значителна важност за китайските пари е Лондон, който е изключително широко поле", отбеляза пророчески Крани, който има бакалавърска степен по мениджмънт от Queens University Belfast.

INVESTOR Finance Forum се провежда с подкрепата на Делтасток - генерален спонсор, Пощенска банка - основен партньор на форума, както и с подкрепата на  ЕЛАНА Финансов Холдинг, финансова група Karoll, Schroders, ActivTrades, Benchmark Finance, Alaric Capital, Българска фондова борса – София, Варчев Финанс и Финаналитика.

Партньори на форума са Асоциацията на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП), Асоциацията на управляващите дружества (БАУД), Асоциацията на трейдърите в България и Асоциацията на директорите за връзка с инвеститорите в България.

Повече информация за конференцията може да научите от официалния интернет сайт.

Може да си припомните и как премина предишното издание на конференцията от нашата галерия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 1
бай Промо
преди 8 години
Отн.: ..панел с Bloomberg TV под името Инвестицията като начин на животЕдно време имаше лаф от философията 'мислене в самото себе си' и в изкуството 'изкуство за самото изкуство' -днес вече може да си позволим и лафа 'инвестиция в самата инвестиция'.Финансовата система понастоящем е толкова безпринципна и безперспективна, че на практика не е никаква инвестиция, а някаква високочестотна търговия, която обслужва сама себе си -единственото, което може да прави в момента финансовата система е да се самовъзпроизвежда безпринципно на франачайзинг до безкрайност ...и нищо друго.Съвременната механика на парите е в тотална безпомощност:- Да спаси ресурсите на планетата от разхищение и безвременно унищожение- Да се справи с бедността и мизерията ..или най-малкото да свива ножицата между безсрамно богатите лица и крайно бедстващи такива- Не дава никаква перспектива за икономиката - нулеви прогнози за смислен икономически растеж на хоризонта ... интересно какво е положението отвъд него
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
studioaa
преди 8 години
Според мен най-важното събитие за 2016 ще бъде разпада на еврозоната и края на "европейската мечта".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още