IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БЕХ направи промени в управлението на три енергийни дружества

От Съвета на директорите на АЕЦ „Козлодуй“ е отстранен бившият директор на енергийния холдинг Жаклен Коен

17:57 | 07.02.17 г.
<p>
	Жаклен Коен. Снимка:<em> Investor.bg</em></p>

Жаклен Коен. Снимка: Investor.bg

С решение на Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ) са направени промени в управлението на три енергийни дружества, съобщиха от дружеството.

От поста председател на борда на АЕЦ „Козлодуй“ е освободен Жаклен Коен. Неговото място заема изпълнителният директор на БЕХ Петьо Иванов.

Преди точно една година Петьо Иванов замести Коен начело на енергийния холдинг. Тогава обаче Коен не беше освободен и от длъжността, която заемаше в управлението на ядрената централа. Той е част от Съвета на директорите от декември 2013 г. 

Прояна има и в Съвета на директорите на Националната електрическа компания (НЕК), в който влиза зам.-министърът на енергетиката в служебния кабинет Константин Делисивков. Той ще смени Христо Георгиев като член на Съвета.

След назначаването на Николай Павлов като служебен министър на енергетиката неговите задължения като изпълнителен директор на „Булгаргаз“ и член на Съвета на директорите поема Стоян Янчев.

От БЕХ мотивират направените промени с подобряването на управлението и финансовото стабилизиране на дружествата.

Справка в Агенцията по вписванията показа, че две от назначенията вече са отразени в Търговския регистър – за промените в управлението на ядрената централа и в „Булгаргаз“. Заявлението за назначението на Константин Делисивков в Съвета на директорите на НЕК е направено на 6 февруари и все още се обработва от експертите на Агенцията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 06.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още