IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производители и доставчици искат ново увеличение на цената на тока от 1 юли

„ТЕЦ Марица Изток 2“ ЕАД предлага 92-процентен ръст в цената на електроенергията

19:10 | 17.04.19 г. 13
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Сериозно покачване в цената на електроенергията искат производителите и доставчиците от 1 юли тази година, след като Комисията за енергийно и водно регулира публикува заявленията на компаниите. 

Електроразпределителните дружества са заявили по-високи цени както за дневната тарифа, така и за нощната.

От "ЧЕЗ Разпределение България" АД са поискали дневната електроенергия да поскъпне с 3,5%, а нощната тарифа да се увеличи с 67,6 на сто.

EVN България търси ръст в цената от 0,5% при дневната тарифа и 1,1 на сто при нощната.

От своето заявление ЕНЕРГО-ПРО става ясно, че дружеството иска покачване на цените за достъп и пренос на електроенергия.

При държавните компании, произвеждащи електроенергия, най-сериозно поскъпване на електричеството искат от „ТЕЦ Марица Изток 2“ ЕАД – 92% от 1 юни.

„АЕЦ Козлодуй“ ЕАД иска токът да поскъпне с 3 на сто, докато „Национална електрическа компания“ ЕАД търси ръст при цената в размер на 1%.

„Електроенергиен системен оператор“ ЕАД  предлага цената за пренос да се увеличи с 34 на сто, докато тази за достъп да добави 6% към стойността си.

Евентуалното поскъпване на електроенергията от 1 юни до голяма степен зависи от дейността и финансовото състояние на въглищните мощности и в частност ТЕЦ "Марица Изток-2", която е принудена да купува квоти за емисии парникови газове с непрекъснато растящи цени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

13
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis12
преди 4 години
честито поздравяям ви с растежа ... Май Админите на Тиквесторо ше си търсат нова работа щот нема моат си платат токо на Сашовци от централите на въглища .... Нали сте много ербапи, айде са до сливиците и готоо ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 8 rate down comment 11
zelka007
преди 4 години
Проект -> кредит от банкит-> реализация -> много, много Пари(след като ги залееш с евтина, безброй енергия) :) Това е Инвестиция.-------------тъй де , що да ручаме жабетата с БеляНЕ , ако ще гледаме така на нещата :))) ... а в немско са имали тия месеци отрицателна цена на вятърната енергия , толкова са произвеждали в определени часове на денонощието , че освен че няма какво да я правят е и нямало къде да я изнасят :))) ... те затова поспряха с големите проекти в балтийско море , има да строят далекопроводи за да си захранват южните части на държавата спряха и субсидийте за нови перки ... както писах , това е едни други геграфски ширини , у нас др.кр.първанов , оня с ефтините апартаменти е сключил договор със синът за фотоволтаици за 800лв на киловат :))) ... е те тъй е у нас ...Проект -> кредит от банкит-> реализация -> много, много Пари ... бива ли я инвестицията ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 17 rate down comment 8
Стоян Петров
преди 4 години
Много плоски хора сте. Не разбирате кога пиша с ирония, самоирония понякога сарказъм, сатира. Но както и да е. За твое сведение ще ти кажа, че над 50 процента от завършилите висше образование в Русия(както и в България), не работят по специалността си. Повечето от тях са магазинери.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 18 rate down comment 7
ABBA
преди 4 години
Колкото до "твоческият център" в училища на янките вече не се учи математика, физика и химия (вече има такива).А мечтата на всеки начетен кореец е да купува китайски иновации, да ги доработва в Корея и да ги продава на янките!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 19 rate down comment 8
ABBA
преди 4 години
Нещасстник,що ли не се сетиш, че бомбандираха с обеднен уран, с фосфорни бомби и с какво ли не твоите благородни янки:- от Афганистан до Либия- от Югославия до Сирия....Аре марш да лъскаш кенеффите на благородниците си,какво си губиш времето с нас безпросветните!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 10 rate down comment 22
Стоян Петров
преди 4 години
Много те моля когато споменаваш Козяк. да имаш подобаващо уважение. Това е цивилизационния, моралния, духовния, естетическия, творческия център на Вселената.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 9 rate down comment 18
zelka007
преди 4 години
ха ха , добро ... :))) ... истина е ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 12 rate down comment 21
Стоян Петров
преди 4 години
Момче, мисията ти е невъзможна. Тези отломки от родово-общинния строй не може да бъдат просветени. Това са чугоноглави реликти, сляп и безнадежден клон на еволюцията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 22 rate down comment 5
doba
преди 4 години
Инвестирай в другите географски ширини.Проект -> кредит от банкит-> реализация -> много, много Пари(след като ги залееш с евтина, безброй енергия) :) Това е Инвестиция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 22 rate down comment 10
ABBA
преди 4 години
"... тука играем за голям шлем :))) "Ъмдам, изковават го на Козяк и го нахлуват на някое мутренско име катоТиква, ***, Шиши....Друг шлем отдавна няма, дори и в нечии червени фантазии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още