IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Електроразпределителните дружества и ЕСО са готови за зимния сезон

Енергийното министерство няма забележки по поддържането на електропроводните линии за високо напрежение

11:43 | 13.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Investor Media Group</em></p>

Снимка: Investor Media Group

Електроразпределителните дружества са готови за зимния сезон, съобщават от Министерството на енергетиката след инспекциите в сектора. В периода 23 септември - 7 октомври е проверена подготовката за зимата на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), Електроразпределение ЮГ, Електроразпределение Север и ЧЕЗ Разпределение България.  

В подстанциите на ЕСО са изпълнени всички необходими мероприятия, са установили контролните органи. Проверени са наличните защитни средства за работа при извършване на манипулации по съоръжения високо и средно напрежение. В част от подстанциите се изграждат системи за автоматизирано дистанционно управление.

Няма забележки по отношение на въздушните електропроводни линии за високо напрежение. Всички проверени електропроводи, преминаващи през горски територии, са с добре поддържани просеки. Сервитутните зони около въздушните електропроводи за средно напрежение са почистени.

От дружествата потвърдиха, че процесът по отстраняването на единични дървета и клони ще продължи и през следващите месеци.

Съоръженията в обслужваните от трите електроразпределителни дружества възлови станции и трафопостове са преминали годишен технически преглед и са подготвени за работа при зимни условия, установи проверката.

ЕСО и електроразпределителните дружества разполагат с квалифицирани служители, разпределени в аварийни екипи на пълно разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Резултатите от проверката сочат, че обектите на ЕСО, ЧЕЗ Разпределение България, „Електроразпределение Юг и Електроразпределение Север имат готовност за справяне с потенциални аварии по време на есенно-зимния сезон.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още