IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ обмисля вот на недоверие срещу правителството

Колкото по-дълго стои това правителство, толкова повече това вреди на държавата, смята Десислава Атанасова

13:07 | 15.05.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

ГЕРБ обмисля вариант с внасяне на вот на недоверие към правителството, коментира пред БНР председателят на парламентарната група на най-голямата опозиционна партия в Народното събрание Десислава Атанасова. 

"Правителството е хибрид от тотално противоположни по идеология партии без управленска програма, вече шести месец", заяви тя и допълни, че досега нито едно правителство не е започвало мандата си без ясна концепция и без план за справяне с кризите.

Според нея "колкото повече дни има това правителство, толкова по-вредно е това за държавата". По-рано днес (15 май) пред БНР депутатът от БСП Петър Кънев коментира, че ще се работи за запазването на това управление "на всяка цена", дори и с много компромиси.

Атанасова отхвърли коментарите, че ГЕРБ има връзка с предстоящите протести на бизнеса и синдикатите. "Това не са политически протести. Това очевидно са социални протести срещу несправянето на това правителство в нито една сфера", заяви още тя и беше категорична, че ако ГЕРБ е на власт в момента, тези кризи или нямаше да се случат, или биха били смекчени.

По отношение на спирането на газовите доставки в ГЕРБ коментират, че посредниците бяха върнати в схемата за покупката на руския природен газ. Атанасова заяви, че всички държави в ЕС са направили стъпки за гарантиране на доставките на газ. У нас газът, който купуваме сега, след като "Газпром" спря доставките, отново е руски и пристига по старото трасе - през Турция, но с добавени "посреднически такси" към цената.

"Това са около 100 млн. за посредници на месец", заяви Атанасова и допълни, че няма никакви подробности от страна на правителството как физически договореният втечнен газ от САЩ ще стигне до българските потребители.

Депутатът обясни още, че ГЕРБ се е стремила да бъде "конструктивна опозиция", но много техни предложения не са били приети. Атанасова даде за пример отказа на управляващите да бъде създадена анкетна комисия в парламента да бъдат проверени меморандумите, подписани от правителството, която да освети работата му.

Но в същото време в Народното събрание ще разгледа спирането на газа и тази временна комисия ще бъде председателствана от ГЕРБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още