IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Криптосривът взема нова жертва - борсата Zipmex поиска защита от фалит

Миналата седмица тази борса поднови тегленията – само ден, след като ги спря на 20 юли

07:56 | 29.07.22 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Криптоборсата с фокусирана в Азия дейност Zipmex съобщи, че е подала документи за защита от фалит в Сингапур, ставайки поредната жертва на криптозимата, сковала дигиталните финанси.

Миналата седмица Zipmex поднови тегленията – само ден, след като ги спря на 20 юли, и обяви, че работи за справяне с експозицията си от 53 млн. долара към криптокредиторите Babel Finance и Celsius, съобщава Ройтерс.

Адвокатите на Zipmex са подали пет молби на 22 юли с искане на забрана за правни действия срещу борсата за до шест месеца, съобщи тя по-рано през седмицата.

В рамките на сингапурското законодателство подобно искане автоматично предоставя на компанията мораториум за 30 дни, или докато съдът не вземе решение, било то и по-рано.

Zipmex, която има операции в Сингапур Тайланд и Австралия, е поредната криптоплатформа срещнала трудности след разпродажбите на криптопазара, започнали през май със срива на токените луна и TerraUSD.

Тайландската комисия по ценните книжа и борсите съобщи в понеделник, че работи с правоохранителните органи по случаи на евентуални загуби за населението, след като Zipmex временно спря тегленията.

Амбициозният криптосектор в Сингапур, според някои най-големият в Азиатско-Тихоокеанския регион, също бе разтърсен от скорошния срив на криптофонда Three Arrows Capital.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
shinawatra
преди 1 година
Хаха, руски капуTи, кое се разпада по-точно, гледам цената в момента: $23,935.0410 години вече ме храни тоя биткойн, накупих вили, апартаменти с него и не свършва :D И ще има още мноооого, гаранция! Резервите ми са в хартиен уолет, признавам си че не държа нищо в никви борси!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 1 година
офф, на мен ми липсват всичите разбирачи дето го защитаваха.... :):) особенно оня геро от герман!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 1 година
Кулата от карти се разпада. Или по-правилно да кажа пирамидата от карти?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още