IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-честите измами с криптовалути?

Съмнителни схеми с криптоактиви се правят чрез съобщения в социалните мрежи, посочи Станимир Костов

16:25 | 02.08.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

С влошаването на условията на криптопазара много хора вземат импулсивни решения, за да запазят парите си и стават жертва на криптоизмамници. Най-добрият начин да се избегне това е да се залага само на утвърдени платформи и да не се вярва на съобщения в социалните мрежи. Този съвет в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria даде Станимир Костов, експерт по криптовалути.

„Хората трябва да обмислят внимателно в какво да инвестират. Когато нещо изглежда твърде хубаво, за да е истина, значи е измама. Моят съвет към всички, които искат да купят криптовалути, е да използват борса, която да  е добре проверена и известна“, каза той.

По думите му, най-честите видове измами се случват чрез съобщения в социалните мрежи. Измамникът твърди, че има страхотна оферта и че ако закупиш нещо до 1 час, ще получиш голяма възвращаемост на инвестицията си.

„Най-често пишат „изпрати ми половин биткойн, аз ще ти върна двойно повече“, има и разни проекти, които обещават, че ако инвестираш 100 долара ще получиш 10 хиляди печалба, което е нереалистично“, даде пример експертът.

Според него трябва много да се внимава и при избирането на определени линкове, тъй като те често имитират легитимни сайтове, като подменят само една буква. „Те са направили копие на този сайт, което е фалшиво. Когато пишете в него, те могат да взимат данните ви, с които след това да влязат в акаунта ви“, предупреди Станимир Костов.

Трябва ли да се инвестира, когато пазарът е надолу? За в случаи като този с Terra и Luna рискът е непредвидим? Как да се предпазим от съмнителни схеми с криптоактиви?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още