IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Валентин Кънев: Държавната петролна компания е като хибридна формация

Запасите ще се използват за случаи, когато се нарушават доставките, посочи Валентин Кънев, председател на Балканската черноморска петролна и газова асоциация

11:26 | 19.05.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Държавната петролна компания може да поддържа добри стандарти на горивата и качеството на услугата. Тя ще иска да постигне своите политически цели и да бъде успешна, за да оправдае заложените надежди. Това мнение изрази в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването „Светът е бизнес", Валентин Кънев, председател на Балканската черноморска петролна и газова асоциация.

Държавната петролна компания ще се ангажира с осигуряване на запасите на нефт и нефтени продукти, което я прави като хибридна формация. За съхранение на горивата се използват базите на търговците на горива и собствени на бази. Тези запаси трябва да се използват за случаи, когато се нарушават доставките", уточни той.

Валентин Кънев напомни, че неопределеността поради коронавируса оказва влияние върху пазара на нефт и върху цените.

„Себестойността на шистовите потребители е под 30 долара", отбеляза председателят на Балканската черноморска петролна и газова асоциация.

По темата за пазара на газ Кънев посочи, че там се наблюдава спад на потреблението, пропадане на цените и излишък на доставките.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Светът е бизнес" може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още