IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пращаме за минута пари в страната

08:25 | 22.11.04 г.
Автор - снимка
Създател
Пращаме за минута пари в страната
Най-евтино излиза ползването на пощенски запис

Само за минута вече можем да изпратим пари на близък човек в съседен град. Новите бързи преводи "Експрес-М" в рамките на страната се предлагат от 5 банки. Максималната сума е 5 хил. лв., така че освен граждани от услугата могат да се възползват и малки фирми. За сума до 100 лв. таксата за превода е 2 лв.

За да пратите до 500 лв., се плаща 10 лв., а за максималната сума от 5 хил. лв. тарифата е 50 лв. Тя е за сметка на изпращача. Преводът засега може да се направи от клоновете на 5 банки в страната - Райфайзенбанк, Юнионбанк, Първа инвестиционна банка, Унибанк и Международна банка за търговия и развитие. За да изпратите пари на своя познат, трябва да оставите трите му имена и по желание ключова дума (парола). Той не може да изтегли парите, ако не я знае. Трябва да представи и личната си карта, както и контролния номер на превода.

Досега у нас парични преводи в рамките на страната извършваха държавните пощи. Записът си остава най-евтиният начин да пратите пари на близките си. При него за сума до 100 лв. ще платите 2,05 лв. За 500 лв. например таксата е 7,35 лв. Максималната сума, която можете да изпратите със запис, е 3 хил. лв. и за нея дължите 16,35 лв. такса на пощите.

С тях можете да преведете и пари по банковата си сметка, като таксата за 100 лв. превод е 1 лев и по 20 ст. за всеки 50 лв. отгоре. Тук няма ограничение за сумата, която да се преведе. Още 45 ст. ще ви струва, ако искате известие, че сумата е доставена. Парите, изпратени със запис, може да се доставят и на адреса на получателя. Тогава за сума до 50 лв. той ще плати 30 ст. такса, а ако сумата е до 100 лв - 50 ст.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още