IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсата регистрира за търговия акциите на ОББ Балансиран фонд

В близките дни трябва да бъде обявен и ден за начало на публичното предлагане на акции от ОББ Балансиран фонд АД.

13:05 | 11.01.05 г.
Автор - снимка
Създател
Борсата регистрира за търговия акциите на ОББ Балансиран фонд
ОББ Балансиран фонд АД беше регистриран за търговия на пода на Българска фондова борса - София след днешното заседание на Съвета на директорите на борсата.

В близките дни трябва да бъде обявен и ден за начало на публичното предлагане на акции от ОББ Балансиран фонд АД.

Номиналът на акциите на фонда е 100 лв., а уставният капитал - 1,08 млн. лв. Според проспекта на дружеството до 50% могат да се инвестират в акции и до 80% в облигации, включително чужди акции и облигации.

ИД ОББ Балансиран фонд АД е седмото инвестиционно дружество от отворен тип, регистрирано по българското законодателство. В края на 2004 г. започна предлагането на акциите на ИД КД Пеликан АД, което инвестира до 50% от активите си в акции.

Първото ИД е Златен лев АД с разрешение на регулаторния орган от 1998 г. (то инвестира между 30 и 60% от активите си в акции). През 2002 г. е учредено ИД Елана Еврофонд (което инвестира основно в облигации и депозити), следват ИД Ти Би Ай Евробонд (което също инвестира основно в облигации и депозити), ИД Адванс Инвест (с инвестиции до 90% от активите си в акции) и ИД Капман Капитал (до 40% от активите му са в акции).

Свързани компании:

ИД ОББ Балансиран Фонд АД(5UBA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още