IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатите ще гласуват вота на недоверие в петък сутринта

Премиерът Пламен Орешарски пристигна в пленарната зала след 16 ч.

16:51 | 28.05.14 г.
Депутатите ще гласуват вота на недоверие в петък сутринта

Депутатите ще гласуват в петък сутринта вота на недоверие към правителството за провал в сферата на енергетиката, внесен от ГЕРБ. Това обяви председателят на Народното събрание Михаил Миков в края на днешното заседание, по време на което се проведоха дебатите по вота.

Премиерът Пламен Орешарски пристигна в пленарната зала след 16 ч. заради посещението му във Ватикана, което съвпадна с дебатите по вота. При появата му обаче депутатите от ГЕРБ, които преди това настояваха дебатът да се изведе като първа точка в програмата на Народното събрание, напуснаха залата.

Заради изчерпаното време за изказвания на парламентарните групи и отсъствието на опозицията председателят на Народното събрание Михаил Миков обяви края на заседанието.

От парламентарната трибуна Орешарски изрази изненадата си, че народните представители на опозицията напуснаха залата. „Останах с впечатление, че вносителите на вота искат да ми зададат въпроси и затова настояват да се появя и бях изненадан, че когато дойдох, те излязоха“, посочи той.

„Мисля, че не си струва да влизаме в дебат с парламентарни групи, които подкрепят парламента. Беше интересно да чуем вносителите на вота“, допълни премиерът и заключи, че не вижда смисъл да излага аргументи, които икономическият министър Драгомир Стойнев, който отговаря пряко за енергетиката, вече е представил пред депутатите.

ГЕРБ внесе вота на недоверие към правителството заради провал на управлението в енергийния сектор около седмица преди евроизборите. Първият опит за провеждането на дебатите беше миналия петък, но Парламентът не събра кворум.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още