IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия ограничава вноса на едър и дребен рогат добитък от България

Мярката е временна и се налага заради разпространението на болестта "син език", уточняват веринарните власти на страната

15:24 | 06.08.14 г. 3
Русия ограничава вноса на едър и дребен рогат добитък от България

Руската федерация забранява временно вноса на едър и дребен рогат добитък, диви животни и циркови животни заради възникналите огнища на болестта „син език” в Хасковска област.

Мерките се отнасят и до всички други животни, които могат да бъдат засегнати от болестта, както и на ембриони на дребен и едър рогат добитък.

Това става ясно от съобщение на руските ветеринарни власти. Забраната влиза в сила от утре, 7 август.

Още от днес обаче е ограничен вносът на овце, кози и млечни продукти от тези животни, които са отгледани и произведени на територията на Пловдивска област. Причината е разпространението на шарка по овцете в този регион, пише още Россельхнадзор.

С други решения на ветеринарните власти е ограничен вносът на животни и животински продукти още и от Румъния и Гърция. От днес се забранява внасянето на едър рогат добитък и различни месни произведения от румънската област Клуж, тъй като в региона е открита спонгиформна енцефалопатия по говедата.

Заради епидемия на „син език” на полуостров Пелопонес от утре се ограничава вносът на едър и дребен рогат добитък, животни от зоопаркове и циркови животни, обясняват още от Россельхнадзор.

Засегната от подобна мярка е и Италия, като се забранява вноса на животни и животински продукти от региона на Лацио.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
Еми САЩ и ЕС ще ги изкупят! Нали са съюзници. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
0pk
преди 9 години
Как да не сме ги подкрепили? Даже заговорихме за разполагане на ядрени натовски ракети по крайбрежието, да се пазим от лошия Путин. Пък и голям праз че не ни щат добитъка. Те нашия рогат *** успешно го приемат в ЕС и задокеана :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 4
boogeyman
преди 9 години
добре де.. нали не подкрепихме санкциите срещу тях и не ги осъдихме за присвояването на Крим.. защо сега си го изкарват и на нас.. не може така - ние с мекото пък Вие с твърдото..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още