IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мобилтел АД е вписан в регистъра на Централен депозитар

12:48 | 25.05.05 г.
Автор - снимка
Създател
Мобилтел АД е вписан в регистъра на Централен депозитар
Мобилтел АД е регистриран в Централен депозитар, става ясно от седмичния бюлетин на институцията. Според информацията основният капитал на дружеството е 100 хил. лв., разпределен в акции с номинална стойност един лев. С регистрацията акциите на дружеството стават безналични и прехвърлянето им вече няма да става чрез джиросване.

В началото на миналия месец австрийската Телеком Аустрия обяви пред антимонополния съд във Виена, че е придобил 100% от акциите на "Мобилтел". Информацията беше, че Телеком Аустрия ще плати 1,6 млрд. евро за 100% от дружеството, като сделката е планирана да приключи до края на четвъртото тримесечие на 2004 г. От Телеком Аустрия вече са платили 80 млн. евро под формата на кол-опция, даваща права за изкупуване на цялото дружество.

От Мобилтел АД отказаха коментар за регистрацията в Централен депозитар. Според източник на Investor.bg, регистрацията на Мобилтел АД в Централен депозитар е била обоснована от заявителя с мотива, че доверието в дружеството ще се повиши, когато книгата на акционерите му е в депозитарна институция.

Според същия източник за момента няма индикации, че Мобилтел АД иска да се регистрира на Българска фондова борса – София.

Според регистър АПИС собственици на Мобилтел АД са „М – ТЕЛ Холдинг“ Австрия с 60% и „СТРАЙП Инвестмънтс“ Люксембург с 40% дял.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още