IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството предлага Георги Костов за главен секретар на МВР*

За Владимир Писанчев се предлага да бъде освободен като председател на ДАНС

14:58 | 11.03.15 г.
Правителството предлага Георги Костов за главен секретар на МВР*

Министерският съвет предлага на президента да издаде указ за освобождаването на Светлозар Лазаров като главен секретар на Министерството на вътрешните работи и за назначаването на Георги Костов на тази длъжност.

Предложението е във връзка с подадена молба от Светлозар Лазаров за предсрочното му освобождаване от поста, казва се в прессъобщение на правителството.

Към момента Георги Костов е заместник-главен секретар на МВР и отговаря напълно на изискванията на Закона за МВР за заемане на длъжността главен секретар.

Министерският съвет предлага също така на президента да издаде указ за освобождаване на Владимир Писанчев като председател на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). Предложението се прави във връзка с подадената от Писанчев молба за предсрочното му освобождаване.

До назначаване на нов председател на ДАНС неговите функции ще се изпълняват от настоящия заместник-председател на агенцията Недялко Недялков.

Днес депутатите гласуваха оставката на Веселин Вучков като министър на вътрешните работи. Вучков подаде оставка  на 4 март, след като се оказа, че Министерският съвет няма да подкрепи предложението му да започнат процедури по смяната на главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и на ДАТО.

От днес министър на вътрешните работи е Румяна Бъчварова.

По-късно днес президентът Росен Плевнелиев освободи Светлозар Лазаров като главен секретар на Министерството на вътрешните работи и назначи на длъжността досегашния заместник главен секретар на МВР Георги Костов. Държавният глава издаде и указът за освобождаване от длъжност на председателя на ДАНС Владимир Писанчев.

* Актуализирано с издадените от президента Росен Плевнелиев укази

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още