IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Калин Митрев ще остане представител на България в ЕБВР

В досегашната си кариера Калин Митрев е бил член на Съвета на директорите на Българска фондова борса, изпълнителен директор на Центъра за масова приватизация и изпълнителен директор на Индустриален холдинг България

15:39 | 01.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Калин Митрев ще остане представител на България в ЕБВР

Министерският съвет реши Калин Митрев да продължи да бъде представител на България в Съвета на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), съобщиха от правителствения пресцентър след заседание на кабинета.

С решение от 8 юли 2005 г. за представител на страната ни в ЕБВР бе определена София Касидова, считано от 15 септември тази година, но на днешното си заседание правителството отмени това решение.

В досегашната си дейност като представител на страната ни в международната финансова институция, Митрев е изпълнявал задачите си професионално и е защитавал интересите на България, съобщават от правителството. Това е отчетено както от Българската народна банка, така и от ЕБВР, чрез избирането на Митрев за заместник-председател на един от управителните комитети на банката, посочва в доклада си министърът на финансите Пламен Орешарски.

В досегашната си кариера Калин Митрев е бил член на съвета на директорите на Българска фондова борса, изпълнителен директор на Центъра за масова приватизация и изпълнителен директор на Индустриален холдинг България.

След изборите слуховете поставяха Митрев като възможен премиер на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още