IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на две АДСИЦ ще се търгуват на борсата от другата седмица

На борсата са регистрирани 2,5 млн. акции на "Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт" с номинална стойност 1 лев

12:55 | 07.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Акциите на две АДСИЦ ще се търгуват на борсата от другата седмица

Акциите на две дружества със специална инвестиционна цел са регистрирани за търговия на Българска фондова борса - София и сделки с тях ще могат да се сключват от другата седмица, съобщиха от борсата. Дружествата са "Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт", с дата на въвеждане за търговия 12 декември, и  "Куантум Дивелопмънтс", чиито акции ще се търгуват от 16 декември.

На борсата са регистрирани 2,5 млн. акции на  "Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт" с номинална стойност 1 лев. Предметът на дейност на дружеството включва инвестиране на парични средства, набрани чрез предлагане на ценни книжа, в покупка на недвижими имоти и ограничени вещни права, развитие на собствени недвижими имоти чрез извършване на строежи и подобрения, продажба на недвижими имоти, отдаване под наем.

Всички 750 хиляди права, даващи възможност за участие в първоначалното увеличение на капитала на "Интеркапитал пропърти дивелопмънт", които бяха предложени на аукцион на борсата в понеделник, бяха продадени на цени между 0,11 и 0,15 лв. Днес има сделки с правата на цени между 0,19 и 0,23 лв.

Акциите на "Куантум Дивелопмънтс", които ще се търгуват на борсата, са 500 000 с номинална стойност един лев. Предмет на дейност на дружеството е набиране на средства чрез издаване на ценни книжа и покупка на недвижими имоти и вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения, с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг или аренда и/или последващата им продажба.

Правата, даващи възможност за участие в първоначалното увеличение на капитала на "Куантум Дивелопмънтс" АДСИЦ, ще се търгуват на Българска фондова борса - София на 14 декември.

Свързани компании:

Куантум Дивелопмънтс АДСИЦ(QUAD)

Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ(ICPD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още