IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Активите на договорен фонд Капман Макс надхвърлиха 1 млн. лв.

Договорен фонд Капман Макс се управлява от УД “Капман Асет Мениджмънт” АД

16:18 | 24.01.06 г.
Активите на договорен фонд Капман Макс надхвърлиха 1 млн. лв.

Набраните от договорен фонд Капман Макс средства към днешна дата възлизат на 1.027 милиона лева, съобщиха от управляващото дружество за Investor.bg. Капман Макс събра минимално изисквания по закон капитал от 500 хиляди лева и от 18 януари започна да извършва обратно изкупуване на дяловете си. От началото на седмицата дяловете на Капман Макс се търгуват и на Българска Фондова Борса – София. Борсовият код на емисията е DFCAPMX.

Фондът започна дейността си от 5 януари 2006 г., след като Комисията за финансов надзор одобри проспекта за първично публично предлагане на 7 декември и го регистрира в публичния регистър в качеството на издател на дялове.

Основната инвестиционна цел на договорния фонд Капман Макс е да постигне дългосрочно повишаване на стойността на капиталовложенията за своите участници чрез инвестиции в капиталови ценни книжа със среден и висок риск. Фондът издава дялове с номинална стойност от 10 лв. всеки, както и части от дялове.

Фондът възнамерява да инвестира до 90 на сто от активите си в акции на български дружества, търгувани на Българска фондова борса – София, докато акциите на чуждестранните дружества и ценните книжа, издадени или гарантирани от българската държава или от Българската народна банка, ще могат да са 50 или 40 на сто.

Договорен фонд Капман Макс се управлява от УД “Капман Асет Мениджмънт” АД. Капман Асет Мениджмънт също така управлява портфейла и на инвестиционно дружество “Капман Капитал”, което е втората колективна инвестиционна схема в семейството на финансова група Капман.

Към момента активите на Капман Капитал възлизат на 3.95 милиона лева. Дружеството отчете доход за акционерите си в размер на 21.61% за 2005 година. Към началото на годината отрасловата структура на инвестициите на фонда е както следва: финансов сектор - 65.36%, фармацевтика и козметика - 5.49%, туризъм 11.64%, химия и нефтопреработка - 10.58%, машиностроене - 2.69%, лека промишленост - 2.97%, металопреработване - 1.16% . Капман Капитал е инвестицинно дружество с балансиран инвестиционен профил. От юли 2005 г. информационна агенция Bloomberg публикува информация за дружеството в глобалната си система под код CAPCMUF BU.

Свързани компании:

ДФ Капман Макс(C8A1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още