IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 1 февруари

08:21 | 01.02.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 1 февруари
Държавата планира голямо раздаване на радиочестоти
в. Сега

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) планира едно от най-големите раздавания на радиочестоти, откакто ефирът у нас се използва за търговски цели. До лятото КРС ще раздаде или ще обяви на търг поне 5 лиценза за ползване на честотен спектър, с което далекосъобщителните оператори ще имат вече възможност да заобиколят всички ограничения за достъп до крайни клиенти и за пренос на данни в национален мащаб, съобщи вчера председателят на КРС Георги Александров.

Става въпрос за част от спектъра, който е около 26 гигахерца и доскоро се е ползвал от военните. Той е освободен от тях още преди година, но комисията не е обявявала тези честоти, тъй като оборудването за тази част от спектъра доскоро е било прекалено скъпо и не е имало търговски интерес към тях. Според експерти ползването на честота в тази част на спектъра позволява на оператора да заобиколи тотално всякакви ограничения и да изгради малки местни мобилни мрежи, както и да пренася данни през цялата територия на страната, без да прибягва до услугите на БТК.

Англичани и ирландци окупираха Пампорово
в. Стандарт

Англичани и ирландци са най-многобройните туристи в Пампорово. 30-40% ръст на организираните групи е регистриран през този зимен сезон в сравнение с миналата година, съобщиха от хотелиерското сдружение "Пампорово 21 век". Българите обаче са намалели, вероятно заради поскъпването на ски картите. Освен гостите от Острова, има и много руснаци, турци, гърци. Чужденците са приблизително 65-75% от туристите. Почти всички места в хотелите са резервирани през февруари, когато е междусрочната ваканция в английските училища.

Депутатските имунитети спъват членството ни в ЕС
в. Сега

"Европейският съюз настоява за пълното отпадане на имунитета на депутати и магистрати, като промените в конституцията трябва да бъдат направени до април", съобщи вчера вицепремиерът Ивайло Калфин след заседанието на Съвета за асоцииране България-ЕС в Брюксел.  "ЕС няма да се задоволи с 10-15 ареста, искаме конкретни резултати в борбата с престъпността и корупцията по високите етажи", подчерта и министърът по европейските въпроси на Австрия Ханс Винклер, който ръководи в момента евроделегацията.

“Газпром” строи сръбски газопровод до България
в. Стандарт

"Газпром" ще изгражда на сръбска територия газопровод и подземното газохранилище "Банатски двор". Това обяви вицепрезидентът на руската компания Александър Медведев пред агенция ПРАЙМ-ТАСС. Дължината на съоръжението Пояте - Ниш - Димитровград е 167 км. Газопроводът ще бъде свързан на наша територия със станция на "Булгаргаз" край Дупница и очистното съоръжение "Пиперево". Така Сърбия ще получава газ и през наша територия.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още