IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приеха по-евтин вариант за продължението на метрото до аерогарата

В плана се предвижда изграждането на подземен паркинг с около 2000 места в района на Атомния център и магазин "Метро"

16:47 | 13.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Приеха по-евтин вариант за продължението на метрото до аерогарата
Столичният общински съвет (СОС) прие на днешното си заседание по-краткия и евтин вариант за продължението на софийското метро от ж.к. "Младост" до аерогарата през ж.к. "Дружба". В плана се предвижда изграждането на подземен паркинг с около 2000 места в района на Атомния център и магазин "Метро".

СОС реши още за изграждането на метростанция "11" по линията на метрото да бъдат отчуждени пет терена в "Дианабад" и "Младост".

Общинските съветници приеха и предложението на заместник-кмета Велизар Стоилов част от средствата за непредвидени разходи по договора за заем между Софийската община и Японската банка за международно сътрудничество да бъдат използвани за финансиране на разкриването на археологическите находки около метростанция "7" и за допълнително финансиране на дейностите на консултанта по проекта - Падеко-ПиСиАй.

170 000 000 йени от отпуснатия кредит ще бъдат използвани за археологичните проучвания и разкриването на подземно археологично ниво в района на площад "Независимост", а 145 000 000 йени - за строителен надзор и ръководство на проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още