IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 21 април

07:28 | 21.04.06 г.
Преглед на печата за 21 април
България либерализира авиопазара си още тази година
 
Наесен ще се премахне режимът за назначаване на превозвачи по редовните линии
 
в. Сега
 
Всички български авиокомпании за пътнически полети ще трябва да се разделят със сегашния уют наесен и да се сблъскат с жестока конкуренция. Вчера правителството упълномощи транспортния министър Петър Мутафчиев да подпише на 5 май в Залцбург споразумение между България и ЕС за установяване на общоевропейско авиационно пространство.
 
Това е и началото на действителната либерализация на авиационната дейност в България, отлагано от около 4 години. С присъединяването на страната към споразумението се премахва досегашният режим за назначаване на превозвачи по редовни линии, което създаваше монопол и чувство за сигурност у авиокомпаниите.
 
 
Хотелиери: Бетон завзема плажа на Слънчев бряг
 
Концесионерът на ивицата отрича за нарушения
 
в. Сега
 
Северният плаж на Слънчев бряг е заприличал на малък град и пясъкът почти не се вижда, алармираха вчера от Съюза на собствениците в комплекса. 168 са обектите, издигнати направо върху пясъчната ивица. Там вече има три мини голф-игрища, 37 заведения за бързо хранене, 20 коктейл-бара, 7 ресторанта, 6 спортни площадки и складове и др. По-голямата част били със здрави бетонови основи и не можели да се демонтират въпреки забраната на плажа да се вдигат други освен временни постройки.
 
 
Треска за руски милиони в Пиринско
Чартърно летище и завод за боклуци може да бъдат построени с кредити от Москва
в. Стандарт
 
Кметове в Пиринския край трескаво упражняват руския си език. Те вече загряват и телефона на областния управител на Благоевград Владимир Димитров. Поводът е заявеният интерес от Руската външноикономическа банка към сериозни инвестиции в района.
 
Трезорът е главната финансова институция на Кремъл, която обслужва правителствени проекти в чужбина. Руските банкери са готови да вложат 80 милио18 млн. лв. дават за земеделците през 2006 г.
 
На проведена наскоро среща с Димитров те бяха категорични, че ще инвестират в туристически обекти в Банско, Разлог, Сандански, Благоевград и Гоце Делчев.
 
18 млн. лв. дават за земеделците през 2006 г.
 
в. Новинар
 
Малко над 7 млн. лв. отпуска Националният генофонд за изхранването и популацията на животни и птици. Това каза вчера Асен Друмев, председател на Държавен фонд "Земеделие".
   
1,5 млн. лв. от тях ще се разпределят между птицевъдите, като помощ след загубите от птичия грип, обясни Друмев. До средата на месец май тази година собствениците на птици трябва да подадат заявление за подпомагане, като посочат колко животни притежават.
  
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още