IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 29 април

10:16 | 29.04.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 29 април

Заплатите ни са се увеличили само с 2.8% за цялата 2005 г.

в. Сега

Работната заплата в България е пораснала символично през миналата година. Истинският й ръст е само 2.8 процента, става ясно от отчета на БНБ за 2005 г., който председателят й Иван Искров внесе в парламента.

Резултатът, обявен от БНБ, се базира на официални данни на статистиката. Той е по-лош дори от очакванията на синдикатите. В началото на април КНСБ обяви, че истинският ръст на работната заплата за 2005 г. е едва 4.4%.

Пампорово достига "Супер Боровец" по легла

в. Сега

Курортът Пампорово ще достигне 20 000 легла заедно със съществуващите, строящите се и заявените от инвеститорите за изграждане. Това стана ясно при приемането на общия устройствен план на курорта, в частта за община Смолян.

По данни от общините 5631 от леглата се предвижда да бъдат разположени на територията на община Смолян, а около 14 000 - на Чепеларе.

"Щрабаг" вече дължи 1 млн. евро неустойка за пътя Видин-Монтана

в. Сега

Ремонтът на пътя Видин-Монтана закъснява вече с 205 дни, а неустойката, която трябва да плати изпълнителят - австрийската компания "Щрабаг", е 998 809 евро. Тя би могла да надхвърли тази стойност само при условие, че контрактът бъде предоговорен за пореден път. Това отчете вчера по време на парламентарния контрол регионалният министър Асен Гагаузов.

Обновяването на 73-километровата отсечка трябваше да бъде факт още през август миналата година и да струва малко над 9.7 млн. евро. По вече отработената практика на анексите обаче срокът по първоначалния договор е удължен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още