IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пласираха всичките 150 хил. права от Премиер Фонд АДСИЦ

КД Пеликан АД и Холдинг Варна А притежават съответно по 20 и 10 на сто от капитала на фонда

11:53 | 17.05.06 г.
Пласираха всичките 150 хил. права от Премиер Фонд АДСИЦ
Предложените 150 000 права от първоначалното увеличение на капитала на Премиер Фонд АДСИЦ бяха пласирани днес по време на проведения смесен закрит аукцион на Българска фондова борса.

Изпълнени бяха 22 поръчки на цена от 0,60 лв. за брой, като срещу едно право може да се запише една от новите акции на фонда по номинална и емисионна цена от 1 лв. Приходите от продажбата на правата, възлизащи на 90 хил. лв., както и средствата от увеличението на капитала, ще постъпят в дружеството.

Крайната дата за търговия на правата на борсата е 30 май, а 23 юни е последната дата за записване на акциите от увеличението на капитала. “В момента фондът е в напреднали преговори за два проекта, като в зависимост от необходимите по тях средства ще обсъдим и последващото увеличение на капитала", сподели за Investor.bg изпълнителният директор Борислав Найденов.

КД Пеликан АД и Холдинг Варна А притежават съответно по 20 и 10 на сто от капитала на фонда, докато Експрес Гаранцион ООД и Унишип ЕООД имат по 9,9 и 9,5%.

До момента няма сключени сделки на вторичен пазар, но офертите купува/продава са на нива от 0,62/0,69 лв.


Свързани компании:

Премиер Фонд АДСИЦ(PREM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:32 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още