IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 26 млн. лева ще бъдат вложени в подобряване на инфраструктурата

Над 7,2 млн. лв. ще бъдат предоставени за преодоляване на последствията от бедствия в 10 общини - Ихтиман, Смолян, Криводол, Марица, Нови Пазар, Ценово, Калояново, Девин, Стара Загора и Раднево

12:51 | 31.08.06 г.
Близо 26 млн. лева ще бъдат вложени в подобряване на инфраструктурата
Близо 26 млн. лева ще бъдат вложени в подобряване на инфраструктурата в страната. Правителството разреши бюджетни кредити да бъдат използвани за приоритетни и вече започнати проекти за сметка на държавни инвестиционни заеми по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщи правителствената информационна служба.
 
 
Над 7,2 млн. лв. ще бъдат предоставени за преодоляване на последствията от бедствия в 10 общини - Ихтиман, Смолян, Криводол, Марица, Нови Пазар, Ценово, Калояново, Девин, Стара Загора и Раднево.
 
 
Четири милиона лева ще бъдат вложени в реконструкцият на пътя Чифлик-Мургово-разклона за Перперикон, както и за изграждането на нов път и паркинг до археологическия комплекс, 3,5 млн. лева - за построяването на подходен път Подкова-ГКПП Маказа, а 1 млн. лева са предвидени за реконструкцията на пътя Асеновград-Черноочене.
 
 
За изграждането и ремонта на приоритетни водоснабдителни съоръжения са осигурени 6 871 000 лева, 700 хил. лв. са за благоустройствени и геозащитни обекти, а 550 хил. лв. - за довършване на реконструкцията на сгради, които ще бъдат превърнати в бизнес-инкубатори. Близо 1 млн. лева са за развитие на информационната система за гражданска регистрация и административно обслужване.
 
 
Парите се осигуряват за сметка на неусвоени средства по 3 държавни инвестиционни заема - проект "България - защита на морските и речни брегове от ерозия, абразия и свързаните с тях свлачищни процеси", "Пречистване на отпадъчни води в басейна на Марица - ПСОВ Стара Загора, Димитровград и Хасково", "Изграждане на 284 къщи за ромското население в кварталите "Столипиново" и "Шекер махала" в град Пловдив".
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още