IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва регистрацията за осмото издание на конкурса БГ Сайт

“Разцъкай света” е мотото на тазгодишния конкурс

09:18 | 01.09.06 г.
Започва регистрацията за осмото издание на конкурса БГ Сайт
От днес започва регистрацията в осмия конкурс “БГ Сайт 2006”, организиран от Българската Уеб Асоциация. Желаещите ще могат да се регистрират за участие онлайн на адрес www.bgsite.org

Конкурсът ще се проведе в 17 категории: “Общност”, “Общество”, “Образование и наука”, “Финанси”, “Здраве”, “Новини”, “Услуги”, “Спорт”, “Пътешествия и туризъм”, “Производство и индустрия”, “Личен сайт”, “Дизайн и изкуства”, “Гайдове и справочници”, “Развлечения”, “Електронна търговия” и “Онлайн реклама”.

В това издание на конкурса, генералният спонсор “М-Тел” инициира и нова категория - “Сайт за мобилен Интернет”. В нея ще бъдат връчени две награди - за WAP сайт и страница, оптимизирана за мобилни устройства.
 

Победителят във всяка категория ще се излъчи от 14-членно жури, което е съставено от експерти, ръководители на значими сайтове или фирми, свързани с интернет бизнеса, водещи специалисти в областта на уеб. За първи път тази година в категорията “Онлайн реклама” авторитетно 7-членно жури ще гласува “на живо” след презентиране на кампаниите, регистрирани за участие.

Успоредно с гласуването на журито, през октомври и публиката ще има възможност да избере своя фаворит във всяка от категориите. Желаещите ще могат да дадат гласа си на адрес: www.bgsite.org.
 

За нас е голяма радост, че за осма поредна година имаме възможността да организираме този конкурс. Вярваме, че той много точно показва развитието на българското уеб общество и повишената интернет култура на българите”, каза госпожа Жюстин Томс, член на УС на Българската Уеб Асоциация.
 
На 15 и 16 ноември ще се проведе и традиционният уеб семинар, а официалната церемония по награждаването на победителите в съответните категории на конкурса ще се състои на 17 ноември.
 
И тази година за стриктното спазване на правилата и обективното гласуване ще следи международната одиторска компания ПрайсуотърхаусКупърс.

"БГ Сайт" се организира от 1999 г. по инициатива на уеб агенция ABC Design & Communication. От 2004 г. конкурсът е част от дейността на Българска Уеб Асоциация. В "БГ Сайт" участват професионални и любителски сайтове на български език, създадени от утвърдени уеб екипи или от начинаещи дизайнери и програмисти.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още