IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет кандидата за изграждане електронно правителство в 3 областни центъра

Срокът за изпълнение на проекта е в рамките на три години, като ще се реализира на три етапа.

12:25 | 23.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Пет кандидата за изграждане електронно правителство в 3 областни центъра

Сименс Ай Ти Солушънс енд Сървисис ЕООД, консорциум Център за е-правителство, консорциум Сторма, Хюлет Пакард България ЕООД и консорциум ИнфоПрогрес участват в откритата от Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) обществена поръчка за изграждане на три териториални центъра на електронното правителство, съобщиха от министерството.  

Поръчката включва разработката и внедряването на услуги в електронен вид; осигуряване на интегрирано административно обслужване на централно и местно ниво чрез изграждането и експлоатационно осигуряване на три териториални центъра на електронното правителство в София, Сливен и Варна.

Предназначението на центровете е да осигури интегрирана технологична инфраструктурна рамка за реализация на електронните услуги на централните и на териториалните органи на изпълнителната власт на базата на Единен портал за достъп до електронни административни услуги (ЕПДЕАУ) и Единна среда за обмен на документи.

Срокът за изпълнение на проекта е в рамките на три години, като ще се реализира на три етапа. Първият етап включва основно изграждането на технологичната инфраструктура и развитие на електронни услуги съгласно описанието в Техническото задание за конкретната обособена позиция.

През втория трябва да се осигури необходимата структурна надеждност на системата; развитие на електронни услуги съгласно описанието в Техническото задание за конкретната обособена позиция; методическа експертна дейност и др.

Третият етап предвижда развитие на електронни услуги съгласно описанието в Техническото задание за конкретната обособена позиция; методическа експертна дейност за конкретната обособена позиция и др.

Очакваните ефекти от проекта са: намалена административна тежест в резултат на по-ефективното организиране на дейностите; намаляване на разходите по обслужването в дългосрочен план; по-добра координация между звената в рамките на административната структура и по-добра комуникация и обратна връзка с потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още